Prijave ODPRTE

23. 9. 2019

Tekaški pozdrav je mlajši brat tradicionalnega in tudi širše poznanega Malega kraškega maratona.

  • KRASova 10ka je krožna trasa dolga 10.400 m, ki je speljana po asfaltnih in urejenih makadamskih kraških cestah skozi Živi muzej Krasa iz Sežane v Orlek in nazaj (krožna trasa).
  • TERANova 6ka pa je rekreativni tek na 5.800 m. Trasa je speljana iz Orleka po delu Živega muzeja Krasa v Sežano.

Prijavi se >>

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem

Pozdravljeni rekreativci tekači in tekačice,

To nesrečno leto 2020 nam znova in znova dokazuje, kako ranljivi smo. Potem, ko smo 20. Mali Kraški Maraton bili prisiljeni prestaviti na naslednje leto in smo poleti malo polepšali dan tekačem z izvedbo virtualnega maratona, smo se vneto pripravljali, da bi vas jeseni razveselili z izvedbo rekreativnega »tekaškega pozdrava jeseni«, ki se po navadi odvija ob še enem prazniku – Martinovanju. Razmere s širitvijo okužbe z ne več »novim« koronavirusom pa so postale preveč zahtevne in kot organizatorji smo bili še enkrat postavljeni pred dilemo ali naj s tekom poskusimo ali ne. Po vseh analizah in projekcijah pa ugotavljamo, dal nam vsi ukrepi, ki bi bili potrebni, da bi tek izvedli, predstavljajo preveliko oviro za izvedbo tega dogodka.

Ostanite zdravi, poskrbite za svoje telo in ga dobro vzdržujte tudi pozimi. Z upanjem na boljše čase vas lepo pozdravljamo!