Navodila za udeležence - TEK

9. 11. 2022

Prevzem štartnih številk

Izdaja štartnih številk bo v vstopni točki v Kobilarno Lipica (kjer bo tudi štart/cilj). Dvig bo možen na dan prireditve od 9.30 ure dalje. Ob dvigu je potrebno predložiti osebi dokument ali potrdilo, ki ste ga prejeli na vaš e-mail.

V kuverti boste prejeli zeleno zapestnico s katero boste nemoteno vstopali v Kobilarno Lipica.

Vse pomembne informacije so označene na skici prireditvenega prostora

Garderoba

Garderoba za tekače bo organizirana v Muzeju kočij. Oddaja garderobe je možna samo v enem kosu (torba, nahrbtnik, potovalka…)! Ob prihodu v cilj lahko dvignete svojo vrečko z oblačili le s ŠTARTNO ŠTEVILKO najkasneje do 13. ure.

Štartna številka - kako jo namestiti

Štartno številko namestite na prsi. Tekači brez štartne številke bodo izločeni iz tekmovanja na štartu ali na progi. Brez štartne številke ni teka!

Štart tekov  in pohoda – kraj in ura

Štart teka na 6 km in na 10 kilometrov bo ob 11 uri,  pod vstopno točko v Kobilarno Lipica (slika spodaj).  Prosimo vas, da ste vsaj 10 minut pred začetkom na v startno ciljnem lijaku.

Okrepčevalnice

Za tekače na 10 km kilometrov bosta na trasi dve vodni postaji, na cilju bo poleg vode še čaj, energijski napitek in sadje.

Na trasi 6 km bo postavljena ena vodna postaja, v cilju pa bo tekačem na voljo voda, čaj, energijski napitek in sadje.

Jota

Tudi letos bomo poskrbeli za tradicionalno kraško joto, ki je že zaščitni znak naših prireditev. Privoščili si jo boste po teku ________, dobili pa jo boste s kuponom, ki bo v štartni kuverti. Dober tek!

Zdravniška pomoč

V štartno-ciljnem prostoru bo reševalno vozilo z zdravniškim osebjem.

Podelitev nagrad

Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bo na  odru pri štartno-ciljnem prostoru. Podelitev bo takoj, ko prispe tretji tekmovalec oz. tekmovalka v cilj. Podelitev bo sledeča:

tek moški na 6 km 
tek ženske na 6 km
tek moški na 9 km 
tek ženske na 9 km

PREVIDNOST NI NIKOLI ODVEČ

Vse tekače naprošamo, da dosledno sledijo navodilom organizatorja na progi, v primeru intervencij (gasilci, reševalci…) v času zapore cest pa se umaknite na desno polovico cestišča. Bodite previdni, ko tečete, saj ste na kratek čas tudi na cesti. Čeprav je zapora ceste in reditelji skrbijo za varnost  tekačev, ampak lahko se najde kakšen nepreviden oz. neobziren voznik in zapelje v zaporo.

VODEN OGLED KOBILARNE LIPICA

Ob 15.00 uri ste vabljeni na voden ogled v kobilarno, kjer vas bodo čakali lipicanci.

PROGRAM PRIREDITVE

Spremljevalni program v Kobilarni Lipica:

10.00 – 16.00 Otroški spremljevalni program 

10. 00 Otroško vodenje v kobilarni, zbirno mesto glavni vhod kobilarne  

12.00 Delavnica »Stik s konjem«

12.30 Otroški program s poniji

13.00 Iskanje zaklada po posestvu, zbirno mesto pri hipodromu

14.00 – 16.00 otroška martinova animacija, Muzej kulinarike

14.00 Delavnica »Stik s konjem«

15.00 Voden ogled

MARTINOVANJE NA KRASU

Po teku vas vabimo, da dan izkoristite na Martinovanju na Krasu.

Iz Lipice je avtobus predviden z odhodom ob 10:40 in 14:55 >>  Vozni red 

V odprte kleti vabijo ponudniki ob Kraški vinski cesti, ki jih bo znova povezoval organiziran avtobusni prevoz. Praznik vina v Štanjelu bo tudi letos v znamenju izbrane enogastronomske ponudbe z živo glasbo in pristnimi doživetji bisera Krasa. Razgibajte se na Tekaškem pozdravu jeseni in v novi luči spoznajte očarljivo Lipico. V Pliskovici si privoščite Kozarček z Martinom in novim vinom. Martinovanje na Krasu zaključite z večernim Martinovim rock'n'rollom v Sežani.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem